kvärnstens webblogo centrerad med symbol
Maria Kvärnsten hälsa och rehabilitering

Maria Kvärnsten

Kvärnstens Hälsa & Rehabilitering
finns på EcoCaféet, Storgatan 26 i Östersund. Där kan du träffa Maria live, men ni kan också kommunicera via Competencer (med eller utan webbkamera), eller på telefon:
070-298 60 09

Inifrån och ut

Psykiskt till fysiskt

Med mångårig erfarenhet inom arbete med livsstilsförändring kombinerat med ett brinnande intresse för helhetshälsa, har Maria under åren byggt upp en bank av kunskap inom flera intressanta områden. Allt hänger nämligen ihop för att uppnå hälsa som helhet; såväl det psykiska som det fysiska och även den sociala biten är viktiga komponenter för att uppnå en hållbar hälsa.

REHABILITERINGSVETENSKAP

Utbildningsresan började 2010 med rehabiliteringsvetenskap på Mittuniversitetet Östersund. Inom rehabiliteringsvetenskap betonas förebyggande och hälsofrämjande insatser på både samhälls-, företags- och individnivå. Åtgärder som kan vidgas för att förebygga ohälsa och förbättra hälsa.

MEDVETEN ANDNING & KOSTRÅDGIVARE

Men hälsan är inte starkare än sin svagaste länk, vilka oftast är vår kropp och knopp. Därför har Maria även utbildat sig till instruktör i Medveten andning hos Sorena AB och till kostrådgivare i artegen kost hos Anna Hallén.

VÅRT HORMONELLA SYSTEM

Maria har också studerat grunderna i vårt komplexa hormonella system hos Sylvia Oppenheim Hormoni och Louise Edlund i samarbete med Anna Hallén, i kursen Gnizzelzonen. Detta har gett Maria djupare insikt i hur våra hormoner och signalsubstanser ställer till det för vår hälsa - både fysiskt och psykiskt.

SOCKERBEROENDE

Som kronan på verket har Maria kompletterat sin kursbank med utbildning inom sockerberoende på HAM-utbildning (Holistisk Addiction Medicine) hos Bittens Addiction. Problematiken inom beroendet ligger inte endast i drogen utan är en helhet där kroppen behöver balanseras upp och verktyg inskaffas för att möta cravings och sug.